«Η ύλη εμφανίζεται με τη μορφή των πέντε στοιχείων ή σωμάτων (γη,ύδωρ,αήρ, πυρ και αιθήρ) πάνω από τον υπερσελήνιο χώρο. Αυτό το ...
πέμπτο στοιχείο είναι και η πεμπτουσία του Σύμπαντος.»
- Αριστοτέλης-
Ο Αιθήρ ή Αιθέρας ήταν για τους Αρχαίους Έλληνες ότι πιο σημαντικό για την ύπαρξη του Σύμπαντος. Στον αιθέρα κρυβόταν λοιπόν το μυστικό της ύπαρξης του κόσμου μας και καθ’ επέκταση και της δικής μας. Ο Αιθήρ δεν ήταν γνωστός μόνο στην Αρχαία Ελλάδα , αλλά συναντάται σε όλους τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς . Οι Κινέζοι τον ονόμαζαν «Κι» , οι Ιάπωνες «Τσι» και οι Ινδοί «Πράνα». Ο Αιθέρας, είναι το μοναδικό κλειδί , που ανοίγει τη πόρτα για τη πλήρη κατανόηση της ύπαρξης και της προέλευσης του κόσμου μας.
Τι είναι όμως ο αιθέρας και πώς μπορούμε να τον προσεγγίσουμε;
- Ο Αριστοτέλης ορίζει για τον Αιθέρα τα εξής: «Η ύλη εμφανίζεται με τη μορφή των πέντε στοιχείων ή σωμάτων (γη,ύδωρ,αήρ, πυρ και αιθήρ) πάνω από τον υπερσελήνιο χώρο. Αυτό το πέμπτο στοιχείο είναι και η πεμπτουσία του Σύμπαντος.» O Αριστοτέλης ορίζει λοιπόν τον αιθέρα, ως τη Πεμπτουσία του Σύμπαντος. Ως δηλαδή το πέμπτο στοιχείο που ενώνει τα άλλα τέσσερα στοιχεία, λειτουργώντας σαν μία κόλλα θα λέγαμε σήμερα, αλλά και που ταυτόχρονα είναι μια ουσία που αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία των άλλων τεσσάρων στοιχείων. Στην Ακαδημία του Πλάτωνα όπου μελετήθηκαν τα πέντε στερεά πολύεδρα, τα οποία συμβόλιζαν τα πέντε παραπάνω δομικά στοιχεία του σύμπαντος, ο αιθέρας συμβολιζόταν ως δωδεκάεδρο.
- Η επιστημονική κοινότητα ορίζει τον αιθέρα ως το ρευστό του κενού που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της ύλης και διάδοσης του φωτός.
- Ως υπεύθυνος για τη διάδοση του φωτός, ο αιθέρας ορίζεται σαν το μέσο διαδόσεως του ηλεκτρομαγνητικού κύματος του φωτός. Ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι δε μπορεί να διαδοθεί ένα κύμα χωρίς μέσον διαδόσεως.
Παρόλο που ο αιθέρας είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη πρόοδο της φυσικής και τη κατανόηση του σύμπαντος, φαίνεται ότι στο παρελθόν ίσως και να έγιναν, για άγνωστους πάντα λόγους προσπάθειες απόκρυψης του ή ίσως απλά η επιστήμη να στράφηκε αλλού εξαιτίας νέων τάσεων της φυσικής. Χρονικά η καμπή εκείνη όπου η επιστήμη στράφηκε αλλού και ξέχασε τον αιθέρα των αρχαίων πολιτισμών και του Αριστοτέλη προσδιορίζεται, με την αποδοχή της Θεωρίας της Σχετικότητας του Αϊνστάιν και την απόρριψη των θεωριών του Τέσλα. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή και τους υποστηριχτές της , ο Τέσλα μιλούσε για την ύπαρξη του αιθέρα, ενώ ο Αϊνστάιν απέρριπτε αυστηρά την ύπαρξη του. Τελικά η εκδοχή αυτή θέλει τη Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα , καθώς και τις εταιρίες ηλεκτρικών ειδών και καλωδίων να προωθούν τον Αϊνστάιν επειδή όλες αυτές οι εταιρίες εξαιτίας συμφερόντων ήταν εναντίον των ιδεών του Τέσλα ο οποίος μέσω του αιθέρα είχε ανακαλύψει μέθοδο μεταφοράς ενέργειας χωρίς τη χρήση καλωδίων, αλλά κυρίως είχε ανακαλύψει γενικότερες μεθόδους δωρεάν παραγωγής ενέργειας από το κενό (δωρεάν, ελεύθερη, καθαρή ενέργεια που δε μολύνει ή καταστρέφει το περιβάλλον). Η παραγωγή αυτής της ελεύθερης και καθαρής ενέργειας στηριζόταν σύμφωνα με τον Τέσλα στο αιθερικό πεδίο που υπάρχει στο κενό. Κατά την εκδοχή αυτή, με την αποδοχή του Αϊνστάιν και την επικράτηση της Θεωρίας της Σχετικότητας η οποία στηριζόταν στη πεποίθηση ότι δεν υπάρχει αιθέρας και τη παράλληλη περιθωριοποίηση του Τέσλα, έκλεισε και το θέμα με τον αιθέρα και οποιαδήποτε αναφορά του σε αυτόν θεωρείτο παράλογη, εξού και η γέννηση τότε της λέξης «αιθεροβάμων» που περιέγραφε κάποιον ο οποίος δεν είχε επαφή με τη πραγματικότητα, ακριβώς όπως οι επιστήμονες που αποδέχονταν την ύπαρξη του αιθέρα. Επίσης υποστηρίζεται από μερικούς ότι ο Αϊνστάιν λίγο πριν πεθάνει παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθος στη Θεωρία της Σχετικότητας επειδή δεν αποδέχθηκε την ύπαρξη του αιθέρα. Όλα αυτά τελικά αποτελούν δοξασίες ενός μύθου ή πραγματικότητα; Είτε ως μύθος είτε ως πραγματικότητα , αφορά μία άποψη την οποία ούτε απορρίπτουμε αλλά ούτε και συμμεριζόμαστε απαραίτητα.
Σήμερα εξαιτίας του τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει η ανθρωπότητα λόγω του προβλήματος των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για ενέργεια, οι επιστήμονες αναγκάστηκαν να δεχθούν την ύπαρξη του αιθέρα, παρόλο που δε το δηλώνουν ανοιχτά και σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθούν κάθε φορά να του δώσουν και από μία άλλη ονομασία. Μία τέτοια περίπτωση είναι και τα πειράματα του Cern και της Πύλου όπου και στα δύο καταγράφονται οι συμπεριφορές και οι ιδιότητες των νετρίνων. Τον αιθέρα λοιπόν που είχαν απορρίψει, σήμερα τον προσομειώνουν με το πεδίο του Χικς , το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το σωματίδιο Μπονζόνιο Χικς , το οποίο ανακαλύφθηκε πειραματικά το 2012 με πιθανότητα υπάρξεως 99,99999% και στις 04/07/2012 ανακοινώθηκε η ανακάλυψη του από το Cern. Οι θεωρητικοί φυσικοί αναφέρουν ότι αυτό το Μπονζόνιο είναι υπεύθυνο για τη παροχή της μάζας σε όλα τα άλλα σωματίδια. Το μπονζόνιο του Χικς είναι το τέταρτο κατά σειρά Μπονζόνιο που έχει ανακαλυφθεί.
Προσωπικά εντοπίζω τη σύνδεση του αιθέρα με το πείραμα του Cern και καθ’ επέκταση με τα Μπονζόνια και σε μία άλλη διάσταση η οποία αξίζει να αναλυθεί εκτενώς. Πιο συγκεκριμένα: 1) O Aιθέρας είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μάζας και ύλης. 2) Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη είναι η πεμπτουσία του σύμπαντος, είναι δηλαδή σαν μία κόλλα που κολλά και συγκρατεί τα πάντα. 3) Αποτελεί το μέσον διαδόσεως του φωτός. Κατ’ αντιστοιχία οι επιστήμονες δε μιλούν για τον αιθέρα, κάνουν όμως λόγο: 1) Για το Μπονζόνιο του Χικς , το οποίο έχει τη πρώτη ιδιότητα του Αιθέρα, αυτή ότι δίνει την ύλη, τη μάζα. 2) Πέραν από το Μπονζόνιο του Χικς έχει ανακαλυφθεί και ένα άλλο Μπονζόνιο το οποίο ονομάζεται Γλουόνιο (η ονομασία του προέρχεται από το glue = κόλλα ) το οποίο είναι υπεύθυνο για να δένει τα πάντα σαν μια κόλλα, δηλαδή το Γλουόνιο εκφράζει τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό που είναι υπεύθυνο για να συγκρατούνται μεταξύ τους με μεγάλες δυνάμεις τα quarks. Άρα εδώ παρατηρήται η δεύτερη ιδιότητα του Αιθέρα ως αυτή τη κόλλα που ενώνει τα πάντα. 3) Το φωτόνιο θεωρείται και αυτό Μπονζόνιο , το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά του φωτός. Εδώ δηλαδη εντοπίζεται η τρίτη ιδιότητα του αιθέρα ως μέσον διαδόσεως του φωτός.
Αν και οι επιστήμονες από το Cern δε μιλούν ανοιχτά για τον αιθέρα, παρόλα αυτά διαβάζουμε στο τύπο, ότι υποστηρίζουν τη πιθανότητα κατάρριψης της θεωρίας του Αϊνστάιν αλλά και την ελπίδα για μια μελλοντική, ελεύθερη, καθαρή ενέργεια . Μόνο που αν τελικά ο μύθος είναι αληθινός, η κατάρριψη της θεωρίας του Αϊνστάιν αλλά και η παραγωγή ελεύθερης και καθαρής ενέργειας, είδαμε παραπάνω ότι μπορεί να προέλθει μονάχα μέσο του αιθέρα.
ysterografa.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου