ΥΠΟΗΧΟΙ . ΚΥΜΑΤΑ ELF.
ΟΠΛΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑ .
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.
Γράφει (από επιστημονικές πηγές) ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Όπως έχουµε συνηθίσει στην ανθρώπινη κοινωνία, όταν κάτι δεν είναι άµεσα αντιληπτό, δύσκολα αποδεχόµαστε την ύπαρξη του, άρα και τις όποιες ιδιότητες και συνέπειές του.
Οι υπόηχοι, όπως θα αναλυθούν παρακάτω είναι ‘ήχοι’ οι οποίοι δεν είναι αντιληπτοί από την ανθρώπινη ακοή – βρίσκονται εκτός (κάτω) από το ακουστικό φάσµα του ανθρώπινου οργανισµού και έτσι περιγράφονται µε αυτόν τον ορισµό. Είναι εποµένως φυσικό επακόλουθο να προσπερνάµε, τις αρνητικές επιπτώσεις των µη ακουστών κ συνειδητά αντιληπτών υποηχητικών κυµάτων, χωρίς να λαµβάνουµε τα αντίστοιχα και απαραίτητα µέτρα προστασίας.
Η έκθεση λοιπόν σε υπόηχους και θόρυβο, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισµό µε σηµαντικές αρνητικές συνέπειες. Παρά ταυτα, η ενηµέρωση του κόσµου περί αυτού του θέµατος είναι ελάχιστη έως µηδαµινή ,
Οι υπόηχοι είναι κύµατα (διαταραχές σε ένα µέσο), µε συχνότητα χαµηλότερη από το κατώτατο όριο συχνοτήτων που µπορούν να γίνουν αντιληπτές από την ανθρώπινη ακοή.Αρα, οσο µικρότερη είναι η συχνότητα, τόσο µεγαλύτερο είναι το µήκος κύµατος. Εποµένως, τα υποηχητικά κύµατα, είναι αρκετά µεγάλου µήκους κύµατα, γεγονός που τα καθιστά ικανά να διανύουν τεράστιες χιλιοµετρικές αποστάσεις, ειδικά µέσα σε στερεά ή υγρά µέσα, και να παρακάµπτουν εµπόδια, χώρις σηµαντική εξασθένιση της ενέργειάς τους.
Όσον αφορά στην έκθεση ενός ατόµου σε υπόηχους οποιασδήποτε πηγής, υπάρχει επικινδυνότητα για σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις σε νου και σώµα. Αυτές µπορεί να είναι αδιαθεσία, ναυτία, ίλιγγος, έως και σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήµατα κ.α..
Υπάρχουν ωστόσο και επιδράσεις ειδικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα φαινόµενα αίσθησης συναισθηµάτων όπως φόβος, δέος, ανατριχίλα ή τα φαινόµενα οφθαλµαπάτης, που πολλοί αποδίδουν στην ύπαρξη φαντασµάτων, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο από εκποµπή συχνοτήτων πλησίον των 19Ηz, όπου είναι και η συχνότητα συντονισµού του ανθρώπινου µατιού!
Η αντίληψη των υπόηχων και γενικότερα των χαµηλών συχνοτήτων, δηλαδή από το 1Hz – 100 Hz, είναι περισσότερο άισθηση παρά άκουσµα, ενώ σε υψηλά επίπεδα έντασης µπορούν να συντονίσουν κάποιες κοιλότητες και όργανα του σώµατος. .
Ο πρωτοπόρος αναφερθής ερευνητής υποηχητικών κυµάτων, στον οποίο ανατέθηκε και το έργο κατασκευής υποηχητικών όπλων, ήταν ο ΓαλλοΡώσος Φυσικός Βλαντιµίρ Γαβρώ (Vladimir Gavreau).Η έρευνά του στην ‘υποηχητική οπλοποιία’ ξεκίνησε το 1960, όταν κλήθηκε από τον Γαλλικό στρατό, να δηµιουργήσει ένα ισχυρό και καταστροφικό όπλο, το οποίο ουσιαστικά θα παρήγαγε υπόηχους.
Έγιναν πολλές δοκιµές στο εργαστηρίο, έως ότου κατασκευασθεί το κατάλληλο σε µέγεθος και σχεδιασµό υποηχητικό όπλο .’
Ερευνες που έχουν γίνει για το συγκεκριµένο πείραµα του Γαβρώ, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των δοκιµών για την κατασκευή του όπλου στο εργαστήριο, παρατηρήθηκαν τροµερά αρνητικές επιπτώσεις στους συµµετέχοντες, όπως πόνο στα τύµπανα των αυτιών, δυσφορία, ναυτία κτλ.Ειδικότερα σε µία δοκιµή του όπλου, κατόπιν κατασκευής του,αναφέρεται ότι όλοι αρρώστησαν βαριά, ενώ ένας από την οµάδα έπαθε ολική ρίξη των οργάνων της στοµαχικής κοιλότητας, µε αποτέλεσµα να χάσει τη ζωή του."Ευτυχώς καταφέραµε να κλείσουµε το όπλο άµεσα. Όλοι µας είµασταν άρρωστοι για ώρες. Όλα µας τα όργανα στοµαχικής και θωρακικής κοιλότητας επηρεάστηκαν:στοµάχι, καρδιά, πνεύµονες.
Και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στα διπλανά εργαστήρια ήταν το ίδιο άρρωστοι και πολύ εκνευρισµένοι µε εµάς. "Κυρίως οι συχνότητες από 7-20Hz, όταν εκπέµπονται σε µεγάλες ηχητικές εντάσεις µπορούν να επιδράσουν άµεσα στο κεντρικό νευρικό σύστηµα του ανθρώπινου οργανισµού, προκαλώντας αποπροσανατολισµό,µειωµένη αντίληψη του χώρου,έντονη ανησυχία,µειωµένη διαύγεια σκέψης, ζάλη, ίσως και δυσκολία στην άρθρωση.
Πιο συγκεκριµένα,η συχνότητα των 7-8Hz, γνωστή και ως ‘brown note’ ή ‘brain alpha wave’, είναι η πιο επικίνδυνη αφού αποτελεί τη συχνότητα συντονισµού του ηλεκτρικού εγκεφαλικού κύµατος ‘άλφα’(alpha)5, αλλά και των περισσοτέρων οργάνων στην κοιλιακή και θωρακική κοιλότητα του ανθρώπινου σώµατος.Έκθεση, λοιπόν, σε αυτήν τη συχνότητα µπορεί να προκαλέσει και άλλα συµπτώµατα εκτός των παραπάνω , όπως πόνο στο στήθος ,δύσπνοια, ρίγη, στοµαχικές διαταραχές, ναυτία, πανικό έως και λιποθυµία, ενώ µε µια εκτεταµένη σε αυτήν έκθεση µπορεί ένας άνθρωπος να καταλήξει σε κώµα
Όπως έχει αναφερθεί, οι υπόηχοι µπορούν να προκαλέσουν αισθήµατα φόβου ή έντονης λύπης, ενώ για κάποιους µπορεί να σηµαίνει οτι συµβαίνει κάτι ακαθόριστο και υπερφυσικό γύρω τους.Στα πλαίσια της έρευνας αυτής, µία οµάδα Βρετανών ερευνητών πραγµατοποίησε ένα πείραµα στις 31 Μαίου 2003, όπου κλήθηκαν περίπου 700 άνθρωποι να περιγράψουν τα συναισθήµατά τους κατά τη διάρκεια ακρόασης µουσικής.
Κάποιοι εκ των ήχων αυτών, συνοδεύονταν από υποηχητικά κύµατα συχνότητας 17Hz, που παράγονταν από ένα subwoofer ηχείο που βρισκόταν στα δύο τρίτα (2/3) της απόστασης από το άκρο ενός επτάµετρου (7µ.) πλαστικού σωλήνα, πράγµα για το οποίο φυσικά δεν ήταν ενηµερωµένοι οι µετέχοντες στο πείραµα. Το Υποηχητικό αυτό κονσέρτο όπως ονοµάστηκε, πραγµατοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών Purcell Room και αποτελούνταν απο 4 µουσικά µέρη.
Στην πρώτη ακρόαση, τα υποηχητικά κύµατα συνόδευαν τα δύο απο τα τέσσερα µέρη, ενώ στη δεύτερη, τα άλλα δύο, ώστε το τελικό αποτέλεσµα να µην εξαρτάται από συγκεκριµένο µουσικό µέρος.
Όπως διαπιστώθηκε, το 22% των συµµετεχόντων περιέγραψε αισθήµατα άγχους, ανησυχίας, φόβου, νευρικότητας και ρίγους ή βάρους στο στήθος, κατά τη διάρκεια της ακρόασης των µουσικών κοµµατιών που συνοδεύονταν από τους υπόηχους.
Έτσι, το επίσηµο συµπέρασµα των επιστηµόνων που οργάνωσαν και ανέλυσαν το πείραµα, ήταν ότι τα υποηχητικά κύµατα µπορούν να προκαλέσουν τέτοιου είδους ασυνήθιστα συναισθήµατα στον άνθρωπο, χωρίς ο τελευταίος να γνωρίζει ή να αντιλαµβάνεται την ύπαρξή τους .
Το 1960 ξεκίνησαν τα πειράματά τους.Σήμερα δεν είναι πειράματα.
Είναι επιχειρησιακά πολεμικά όπλα, που σκοτώνουν με πολλούς τρόπους
Τα χρησιμοποίησαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και τα χρησιμοποιούν στην Ελλάδα και την Κύπρο.
ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΗΧΩΝ.
Ιωάννης Λαμπρόπουλος συγγραφέας-ερευνητής
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου