Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Eurοasia Interconnector με ηλεκτρική σύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος «κλειδώνει» το Αιγαίο -«Λύσσαξαν» στην Άγκυρα οι Τούρκοι



Νέο τεράστιο έργο είναι στην τελική φάση  αδειοδότησης με το όνομα Eurοasia Interconnector, και αποτελεί το επίκεντρο της ενεργειακής και αμυντικής  συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει τελείως…και εκδίδουν συνεχώς NAVTEX  ενώ ετοιμάζονται να προκαλέσουν με « πάταγο» διότι χάνουν το παιχνίδι πλέον ολοκληρωτικά.

Το έργο αφορά  την διακίνηση  ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγεται από σταθμούς φυσικού αερίου προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €3,5 δισεκατομμύρια και λόγω της φύσεως και των αναγκών που εξυπηρετεί, έχει κατηγοριοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI), αναφέρει ο κυπριακός τύπος .


Διαχωρίζεται σε 3 διαδρομές, Ισραήλ – Κύπρος, Κύπρος – Ελλάδα (Κρήτη), Ελλάδα (Κρήτη) – Ελλάδα (Αττική).
Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις, αλλά η παρούσα μελέτη γίνεται για σκοπούς περιβαλλοντικής αδειοδότησης μόνο της πρώτης φάσης του έργου και η παρούσα μελέτη αφορά το μέρος του έργου που θα βρίσκεται εντός της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Κατά την πρώτη φάση θα εγκατασταθούν 2 από τα καλώδια μεταφοράς σε κάθε διαδρομή όπως επίσης και οι εγκαταστάσεις των σταθμών μετατροπής συνεχούς ρεύματος 1000MW σε εναλλασσόμενο.
Η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2022. Κατά τη δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν επιπρόσθετα καλώδια στους διαδρόμους των ήδη υφιστάμενων καλωδίων για αναβάθμιση του συστήματος.

Η απαιτούμενη επιφάνεια για την κατασκευή του σταθμού μετατροπής θα είναι περίπου 40.000m².

Σκοπός του σχεδίου είναι ενεργειακή διασύνδεση της Κύπρου με το Ισραήλ, την Κρήτη και τη Αττική μέσα από υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο.

Η διασύνδεση αυτή θα επιτυγχάνει την άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου από την υπόλοιπη Ευρώπη ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει την ηλεκτρική διασύνδεση της Ευρώπης με την Ασία παρέχοντας σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης του ενεργειακού τομέα.

Ενώ υλοποιείται το έργο αυτό στην τελική του φάση, «τρέχει» ο αγωγός EAST Med και επιτεύχθηκε η συνεργασία με την Αίγυπτο ,  στο … «παρασκήνιο» υλοποιείται η στενότατη αμυντική συνεργασία Ελλάδος –Ισραήλ και Αιγύπτου,  η οποία «κλειδώνει» το Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο από τις αυτοκρατορικές ορέξεις του νέου Σουλτάνου Ερντογάν.

Αυτό ακριβώς ήλθε να διαπραγματευθεί ο Τούρκος πρόεδρος για αυτό «εκβίαζε» δημόσια την Αθήνα με απαιτήσεις και συνθήκες και ακριβώς για αυτόν τον λόγο ζητά την «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάνης.

Όλοι μαζί στην περιοχή οι τρεις χώρες χαράσσουν ένα μέλλον που θα το βρούμε μπροστά μας εμείς ως σημερινοί Έλληνες αλλά και οι επόμενες γενιές, οι οποίες πρέπει να ανεβάσουν ξανά την πατρίδα μας εκεί που ανήκει αφού  διώξουνε πρώτα τα «κοράκια» της Τρόικας και των αγορών.

Είναι δεδομένο πλέον για όσους έχουν την εξουσία και μεμψιμοιρούν χωρίς να  δίνουν λύση σε αυτήν την τρομερά δύσκολη οικονομική λαίλαπα που έχουν επιβάλει οι ξένοι στην Ελλάδα και στους Έλληνες που αγκομαχάνε.
Το σενάριο της Ρωσίας , η οποία μετά την κατάρρευση του 1990 και την  οικονομική λαίλαπα που ήλθε …μέχρι την σημερινή θέση της αποτελεί τον «μπούσουλα» για το τι πρέπει να κάνει  η Ελλάδα σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την Μόσχα.


Ένας στιβαρός ηγέτης ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ θα πρέπει να διώξει όλους τους ξένους και θα εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο της Ελλάδος .
Έτσι σιγά σιγά μαζί με διαρθρωτικές αλλαγές και εξαγωγές σε εύλογο χρονικό διάστημα θα «σηκώσουμε κεφάλι» για δείξουμε στους «φίλους μας» στην Ευρώπη …πόσο τους ευχαριστούμε για την στοργή και την «βοήθεια» που μας έδωσαν όταν βρεθήκαμε σε ανάγκη ….ειδικά τους Γερμανούς και τους κεντροευρωπάιους .

Όσο για τα σχέδια περί «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» που ξεστόμισε ο Γερμανός σοσιαδημοκράτης ηγέτης Σούλτς  , αυτό είναι ένα όνειρο απατηλό του Βερολίνου  , το οποίο θέλει και πάλι να πετύχει ότι επιχείρησε ο φονιάς Αδόλφος το 1940 με τα όπλα.

















pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου